A szakadék szélén

| Címkék: gondolatok természet | 2010.11.23. 00:00

  "Kicsit így érzem most magam, mintha a Holdvirág-ároknál mennék fent a szurdok tetejében, a szakadék szélén, egy-két rossz lépés, és lezuhanok... " Andris írta ezt blogjában pénteken, és szombat dél körül már én is közelről érezhettem. A hely egyébként gyönyörű, de ebben szépségében van valami hátborzongató. Ez egyrészt abból ered, hogy 1999-ben a hegyről lezúduló csapadék elmosta nemcsak a turistaút műtárgyainak, hanem a tölgyerdőnek a jelentős részét is. Egy ideig nem is lehetett látogatni, aztán végül természetbarátok szedték rendbe úgy ahogy, de a katasztrófa nyomai korántsem tűntek el.

Másrészt bizonyos elméletek szerint a közelben temették el Árpád fejedelmet, bár ezt a komoly régészeti feltárások ellenére sem tudták igazolni. A rejtély mindmáig  megoldatlan, és ez is ad az egésznek helynek egyfajta misztikumot. Annyira, hogy egyesek szerint érezhetően áramlik a pozitív energia a környéken. Szerencsére nem kell hinni ebben az ezoterikus bullshitben ahhoz, hogy igazán emlékezetes legyen a túra. Ehhez bőven elég a lenyűgöző környezet, egy kis tériszony, a jócskán fölázott talaj, valamint egy megtalálásra váró geoláda egy hozzá csatolt, gps-szel fölszerelkezett leányzóval, aki nem ragaszkodik a jelzéshez.

Tényleg minden lépésre figyelni kell tehát. Lenézni persze nem merek, csakis a következő lépésre koncentrálok, mint mindenki más. Benéztünk barlangokba, másztunk rozsdás létrán, amin felérve megláttuk, hogy csak saját felelősségre használható, óvatosan oldalaztunk stabil köveket keresve lejtőkön, kidőlt fatörzseken egyensúlyoztunk, sőt, a kincskeresés sikerének érdekében egy kis mászás-csúszás is szükséges volt, de sebaj, végül épségben túljutottunk minden látnivalón és akadályon. És tudjátok mit? Nagyon jó móka volt az egész! A láda mellett aztán összefutottunk egy nyugdíjasokból álló csoporttal, a vezetőjük javasolta, hogy egyszer keressük fel a helyet teliholdnál, mert úgy az igazi... Talán, egyszer...

Egy kisebbfajta félelem tehát úgy tűnik legyőzve, a jutalom néhány szép emlék, egy kis süti, valamint a geoládából egy kis plüssfigura ráadásképp. A nagyobb jutalmakért nehezebb csatákat kell persze megvívni, de azon egyáltalán nincs értelme aggódni, mekkorát eshetünk...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zagaspoint.blog.hu/api/trackback/id/tr182463871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akvyr 2010.11.23. 13:23:34

Egy tucatnyian könnyed sétán voltunk az őszi erdőben nyugdíjasokat kerülgetve. Zaga pedig rettegni.
:D

Zaga · http://zagaspoint.blog.hu 2010.11.23. 13:34:23

Ti éreztétek, ahogy áramlott az energia, és szinte repültetek :)

Levi Teal'C 2010.11.30. 13:44:12

jó és poszt és az új dizájn is :)
(csak légy szíves, kicsit vedd világosabb színűre a betűket, így kicsit nehezen olvasható a szöveg)

Zaga · http://zagaspoint.blog.hu 2010.11.30. 15:51:15

Nincs új dizájn, állítsd vissza a monitorodat :D
süti beállítások módosítása