Akarunk ingyen BKV-t?

| Címkék: politika bkv | 2010.05.01. 19:16

 Vajon komolyan gondolta ezt Horváth Csaba? Vajon bárki komolyan elhitte a hallgatóságból? Előbbit nem hiszem, utóbbi nagyon valószínű. A válság olyan emberekből is kiváltotta a kádári nosztalgiát, akikre sosem gondoltam volna, olyanokból akik rühellték a régi rendszer minden undorító elemét. Horváth Csaba akciója, és Mesterházy beszéde is azt jelezte, a szocialista párt ezeket az embereket akarja megcélozni. Pontosabban az a szocialista párt, amit Mesterházy szeretne csinálni ebből a korrupt, megbukott szervezetből.

Abban egyetértünk, hogy a BKV finanszírozása manapság igazságtalan és hosszútávon fenntarthatatlan. A polgármesterjelölt javaslata csak növelné ezen a jellemzőit. Nem azok fizetnének a vállalat működéséért akik használnák, és a dugódíj is eléggé képlékeny dolog

A hülyítés helyett a racionalizálásnak lenne itt az ideje. Többen fizessenek, kevesebbet. A Jelenlegi üzletpolitikában is figyelembe veszik, hogy hányan bliccelnek. Olyan bonyolult lenne optimalizálni a jegyár-jegybevétel függvényt?

Pl:Időalapú jegyeket kéne bevezetni első lépésben, ezeknek a technikai lehetőségének biztosításával.

Fizessenek a 65 éven felüliek is, attól hogy valaki eléri ezt a korhatárt nem lesz kisebb a nyugdíja!

Persze ezek nem elegendőek a jegyvásárlási morál jelentős növelésére, de használható ötletek. Hosszútávon megfizethetővé kell tenni a jegy- és bérletárakat, ami ugye csak akkor lehet, ha az ország növekszik. A kádári nosztalgiából viszont sosem lesz növekedés.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zagaspoint.blog.hu/api/trackback/id/tr471967000

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP: fiatalítás Kádárral 2010.05.03. 00:07:46

Lehetnek éppen harminc-negyvenéves vezetői, kádárista szellemi örökségétől az MSZP láthatóan képtelen szabadulni. (Fotó: mszp.hu) A hétvégén a BKV díjmentességének ígéretével megkezdte az MSZP budapesti önkormányzati kampányát. A terv szerint a díjme...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levi Teal'C 2010.05.04. 22:44:42

origón volt vieóriport a tömegből, a megszólalók mindegyike zat mondta, h ez hülyeség és inkább fizet, csak a színvonal t növeljék inkább.

Ha nem készült volna csabika az óriásplakátnál kisebb óriás(?)plakátözönnel erre a bejeltnésre, azt hinném, h be volt rúgva, v véletlenül rosszat olvasott fel a lapjáról, mint amikor Horn Gyula bemondta, h a nyugdíjasok ingyen utazhatnak a Maláv járatain, Mahart helyett, aztán szégyellte visszavonni, az ország meg fizette.

Kíváncsi vagyok, h ezt mégis h a p. gondolta? Azt hiszik, megint beválik, mint oly sokszor, h ha nagyobbat mondanak a Fidesznél, nyerhetnek? 8 iylen év után, tisztújítás nélkül? V arra játzsik, h ha ő nyer, majd azt mondja, h a Fidesz-kormány miatt nem tudja telejsíteni, mert az állam nem vállalja át a 68 milliárd Ft/év kiesést, úgyhogy tessék Orbánt szidni és ne őt? Több ötletem nincs, értetlenül állok az eset előtt. Mindenesetre ekkora hülyeséget még nem hallottam politikustól, és ez bizony nagy szó.
süti beállítások módosítása