Videóbírót, basszus!

| Címkék: vélemény foci foci vb | 2010.06.27. 21:46

 Nem igazán tudom megfejteni, miért zárkózik el a bevezetésétől a FIFA, a legfőbb(igazából az egyetlen) értelmesnek hangzó érvük az, mert nem lehetne mindenhol alkalmazni, így nem lennének egyenlőek a feltételek, ami hűde igazsságtalan. Engem nem győzött meg ezzel Sepp Blatter, ennyi erővel az is igazságtalan, hogy, a megye 3-ban nincs partjelző, vagy mondjuk az Indonéz ötödosztályban nem futja a játékosoknak tartalék mezre. De ahol megtehetjük igenis tegyünk meg mindent a lehető legszínvonalasabb szervezésért, és a VB, a BL és a főbb bajnokságok biztos megengedhetnék maguknak. És amennyi pénz ma a fociban van, valószínűleg az országok zömében legalább a helyileg legmagasab szinten nem jelentene gondot. A technika adott, több sportágban sikeresen alkalmazzák, csak el kéne lopni...

Megérdemli  a játék minden résztvevője, a téves ítéletektől szenvedő csapat, akik éveket készülnek egye-egy világversenyre, a vétlen ellenfél, akiknek a sikerére árnyékot vet, a játékvezetők, hiszen ők is csak emberek, és legfőképpen azok, akik miatt ez az egész játék müködik, a nézők. A bírói tévedések részei a játéknak, mindig is azon lesznek, hiszen a döntések nagy része szubjektív. De miért ne csökkentenénk ezt a minimálisra, ezzel levéve a játékvezető válláról is egy nagy terhet. Nehéz ugyanis a topvábbiakban elvonatkoztatni egy korábbi rossz döntésről, akármennyire is profi a sporttárs. A visszajátszás alkalmazása lehetővé tenné, hogy a bírónak lehetősége legyen a feladatára koncentrálni, megőrizni a tekintélyét, és arra figyelni, hogy a meccsnek megfelelő felfogásban dirigáljon.

Ami most megy, az már mindenki szerint nevetséges. Csak idő kérdése volt, hogy mikor játszanak vissza egy vitatott helyzetet egy óriáskivetítőn, amit egyébként tiltanak a szabályok. És csak idő kérdése, hogy mikor szabadulnak el valahol az induklatok emiatt, a pályán, rosszabb esetben a nézőtéren. Szóval veszélyes játék ez amit a Labdarúgó Szövetség játszik, ami árt a sport megítélésének, népszerűségének, és abban az esetben, ha ez nem lenne elég meggyőzőa begyöpösödött uraknak, képzeljék csak el: mindezekpénzügyi veszteséggel is járnak hosszú távon.

Be kell tehát vezetni, ez nem kérdés. Azt kell már csak kitalálni, hogy pontosan hogyan, ehhez figyelembe kell venni a más sportágakbeli eddigi tapasztalatokat, és a labdarúgás jellegzetességeit, gondolok itt a futó órára elsősorban. Valahol ott kéne kezdeni, hogy a vitatott helyzeteknél az edző kérésére, meg lehessen nézni, mondjuk félidőnként egyszer, vagy kétszer, hogy bent volt- a labda. Erre az időre leállítanák az órát, és a döntés után játékvetezői labdával folytatódhatna a meccs. Nem bonyolult, ugye? Aztán ha ez működik ki lehetne terjeszteni egyéb helyzetekre is, ha meg nem akkor kidobtunk pár millió eurót, és mindenki belátja, mekkora hülyeség volt a videóbíró puszta ötlete is.

UPDATE:

http://sportgeza.hu/futball/2010/vb/cikkek/jelenleg_nincs_esely_a_videobirora/

A kb. minden érvüket megcáfoltam. Itt maximum az lehet a cél, hogy le lehessen zsirozni az eredményt. És ez tenne jót a focinak? Ez már nem szimplán nevetséges, hanem egyszerűen szánalmas....

A bejegyzés trackback címe:

https://zagaspoint.blog.hu/api/trackback/id/tr512114504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boriah 2010.06.29. 22:25:01

el kellene adni CR7-et rabszolgának és a befolyt összegből ki lehetne dolgozni a videóbírókkal kapcsolatos új szabályokat. Blatter meg majd elgondolkozik kicsit aktívabban is, hogyan lehetne megoldani a helyzetet, ha elkezd inogni a széke!
szívem szerint futó órát tenném a kukába...

Zaga · http://zagaspoint.blog.hu 2010.06.29. 23:16:35

@boriah: el kellene adni CR7-et rabszolgának és a befolyt összegből ki lehetne dolgozni a videóbírókkal kapcsolatos új szabályokat.

Kreatív és abszolút támogatandó megoldás:D
süti beállítások módosítása