Jobbegyenes

| Címkék: vélemény politika | 2010.07.02. 22:19

 Egyenesen az arcunkba, pontosabban arcunkon lévő két érzékszervünkbe. A szemünkkel látjuk, a fülünkkel halljuk a híreket, mit is jelent a gyakorlatban Fidesz-kotmányzás, vagy ahogy ők hívják, a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Eddig is sejtettem, hogy számíthatunk vicces döntésekre Viktoréktól, ez minden nemzeti érzelmű kormány sajátossága, a keresztény politikusokról ne is beszéljünk, de a mai napon dupla dózis ért, ami Schmitt Pali szerdai kinevezésével együtt már egyszerűen túl sok a szervezetemnek, feltétlenül ki kell írnom magamból, nehogy a hülyeség hosszútávú felhalmozódása megártson.

Elsőre ugye van egy bohócunk az ország élén, vagy ha jobban tetszik egy mosolygós hasbeszélőnk, akit közvetlenül Orbán Viktor irányít, ismerve az ő tehetségét szenzációs bábjátékra számítunk, és csak remélni lehet, hogy komédiába torkollik majd. Persze ne legyenek illúzióink, nem is érdemlünk jobbat. Sólyom László lett volna az egyetlen alternatíva, de ő nem volt elég népszerű ahhoz, hogy a mosolygós-integetős bácsit ne lehessen rezzenéstelen arccal a Sándor-palotába emelni. Pedig nem lett volna rossz egy nemzeti érzelmű, liberális szellemű, értékalapúan politizáló és nem utolsósorban zöld köztársasági elnök, de kommunikációjának bugyutasága és az elveihez való néhol túlzott ragaszkodás miatt sosem lehetett igazán népszerű. A magánvéleményem az, hogy sokat vesztünk Sólyom László távozásával.

No de evezzünk csak vissza a könnyedebb vizekre: Létezik egy Hírcsárda nevű portál, ahol vicces álhíreket lehet olvasni, magam is szórakoztatónak találom, ha éppen tanulni kéne, vagy csak halálra unom magamat. Szóval írnak egy cikket arról, hogy az Oktatási Államtitkár engedélyezni szeretné a buktatást a focipályán. Normális ember ezt egy mosollyal elintézi és megy tovább a dolgára. Ellenben a tisztviselő, bizonyítva e tettével, hogy nem eleme a normális emberek halmazának, mit tesz? Wait for it....helyreigazítást kér. Persze a portál ennek csak örül, hiszen gondolkodás nélkül kiteheti az egész levelet, ezzel valaha volt legnagyobb poénját megcsinálva. A tisztviselő, meg ahelyett, hogy mondjuk harakirit követne el, csak magyarázkodik zavartan...

Ha ez nem lenne elég egy napra, hazaérve azt olvashatjuk, minden kormányhivatalba ki kell függeszteni a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát, idézem: 'méltó' helyre. :) Na itt indulhat be az ember fantáziája. Milyen lenne, ha teszem azt szarás közben is azt kéne olvasni? Vajon segítene ez egy kellemetlen szorulásban szenvedő alanynak? De lehetne azon is ötletelni, hová lehetne még kitenni. Pár év múlva, miután Viktort végre megkoronázzák, már kötelező általános iskolai tananyag lehet ebből? 

A végére egy kicsit komolyabbra fordítva a szót, alapvetően támogatom a kormányt, és szeretném hogy jó döntéseikkel egy ésszerűbb, élhetőbb országot teremtsenek, és ehhez még egy esetleg egy kis önimádatból álló cukormázat is elviselek, csak azt remélem ez mindösszesen egy kommunikációs stratégia, és ők maguk, de legalábbis a hatalmat ténylegesen birtoklók nem veszik ezt az egész baromságot komolyan.

A kormány eddigi működése egyébként semmi meglepetéssel nem szolgált, végleg kiderült, hogy a nemzetközi szervezetek a görög válság árnyékában nem fognak nagy mozgásteret hagyni semmilyen forradalomnak. Áll az, amit az első politikai posztomban írtam, remélem folytatják azt az irányt, amit a lényeges döntések során elkezdtek, és tartózkodnak minden felelőtlen kijelentéstől, ami árthat az országnak. Én az eddigiek alapján továbbra is bízom bennük, a szkeptikusok is nagyrészt szkeptikusok maradtak, de azt ne várja senki tőlem sem, hogy ha valami nem tetszik, akkor befogom a szám, mint a parlamenti szavazógépek.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zagaspoint.blog.hu/api/trackback/id/tr272126117

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szobám falán... 2010.07.02. 23:46:36

A jövő tehát elkezdődött. Épül már az új rendszer rendszer, lesz itt jobboldali kultúra és lesznek jobboldali ünnepek is. És a vezetők portréi jönnek ezután, országszerte a tantermek és a rendelők falán, szépen retusálva, és lesz biztosan majd felvonul...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levi Teal'C 2010.07.02. 23:35:02

Kenyér és cirkusz... és a Fidesz népszerűsége nő.
Sólymot én komáztam, és sztem elég népszerű volt, közvéleménykoutatások alapján is. Csak éppen a bólogató jános könnyebben kezelhető. Schmidt már MOB-elnökként is gyengekezű, ugyan közben profi álláshalmozóvá vált, ez nem tette jobbá.
A kommunista csávó kinevezése is milyen kemény :((
A nemzeti együttműködés nyilatkozata pedig a wc-papíron vana legjobb helyen, amennyit ér...
Ennek ellenére én is rájuk szavatztram, és ma is azt modnom, h ez volt a helyes lépés taktikai szempontból, h legyne 2/3 és vki kapja össze az országot. Kicsit nagyobb ára van, mint gondoltam. Ez van, de legalább szeretni nem kell őket.

mi-chelle 2010.07.03. 20:24:00

Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata... én már komolyan nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek. Amúgy nosztalgikus is ez a nyilatkozat: "boldog" '30-as és '50-es évek... Nade igazad van, várjuk ki a végét, legyünk türelmesek. :)

Zaga · http://zagaspoint.blog.hu 2010.07.04. 15:31:27

@Levi Teal'C: azért erős túlzás kommunistának nevezni Schmittet, nem politikai jellegű poziciója volt.

Akvyr 2010.07.04. 18:40:03

Továbbra is halálra idegesít (minden magyar kormányban) az emberek teljesen hülyének nézése. Most ez a Schmitt dolog is ilyen, negédes idézetek, csapatjáték duma, meg emberek-embere duma, amikor teljesen nyilvánvaló, hogy Orbán tartja a pórázt. A FRANCÉRT kell hazudni. Annyira buta a felelős pozíciót betöltő emberek java része is - mint a hírcsárdás dologból is látszik - hogy eszméletlen, és pont ez az amiért nekem nem szimpatikus a Fidesz sem, mert hurcolja magával ezt az ostoba seggnyaló sleppet. Elkeserítő és kész. Oktatási államtitkár néni is egy beszűkült vaskalapos "diákok rémálma" típusú ember. Pont erre van szükség bazmeg.

Persze vannak pozitív példák is: mondjuk Illés Zolinál alkalmasabb ember a világon nincs. Racionális, borzasztóan képzett, aktív. Ha az AntalMiki lenne az államtitkár helyettes, akkor öko-országgá válnánk mielőtt bevezetik az eurót :)

Zaga · http://zagaspoint.blog.hu 2010.07.04. 19:08:03

@Monsanto: Nem tudom melyik a rosszabb, ha az emberek tényleg ennyire hülyék, vagy ha tévesen feltételezik ezt Viktorék, esetleg, ha tényleg komolyan gondolják azt amit mondanak. Gyurcsánynál a legnagyobb baj az volt, hogy egy idő után teljesen elhitte, hogy az amit mond, az a valóságban is úgy van. Ez kétharmaddal kombinálva nem egy jó ómen.

Akvyr 2010.07.04. 20:29:21

@bulzaga: Mindenki csutkára utálja Gyurcsányt. Amit csinált (az összképet nézve) tényleg elég nagy bénaság volt, bár nem hiszem, hogy rajta múlt. Mert szerintem igenis egy intelligens ember, aki végre nem negédes mosolygásra volt csak képes tömegkommunikáció terén. És ez nekem már szimpatikusabbá teszi a bölcsész nímand politikusaink 98%ánál.

Annyi jó kommunikációs készségű, közéletben/gazdasági dolgokban jártas blogger van csak a bloghun, és száz meg száz kommentelő, akik kompetens véleménnyel rendelkeznek. Mi lenne ha egyszer az ilyen, normális emberek kezdenék el irányítani a kurva országot? Mert már többet tettek le az asztalra mint a többség a parlamentben.

Zaga · http://zagaspoint.blog.hu 2010.07.05. 11:02:46

@Monsanto: Nem azért "utálom"(politikusok iránt nem táplálok emberi érzelmeket) mert mások utálják. Az intellinciáját nem vitatom, de ő inkább őrült, mint zseni. Tervezem az öszödi beszéf részletes elemzését, mindenkinek csak a káromkodások maradtak meg, amikben szerintem nincs felháborító.
De nem is fontos, hogy Gyurcsányt miként ítéljük meg a jelenlegi helyzetben, ő már megbukott, most a Fideszé a staféta, és ha nem csinálják jól, akkor félek, hogy végleg leszakad MO.
Remélem nem hiszik el magukról, hogy ők a legkirályabb tévedhetetlen népvezérek, és hallgatnak mondjuk a szakmai és civil szervezetekre.
Lehetséges, sőt valószínű egyébként, hogy a média fújja fel ezeket a faszságokat, de értelmes ellenzék hiányában nem is baj, nehogy már belekényelmesedjenek a 2/3-adjukba, amit azért adtunk nekik, mert azt mondták képesek valódi reformokra.

Levi Teal'C 2010.07.05. 22:34:26

@bulzaga: a kommunista csávó kinevezésével nem Schmidtre gondoltam, hanem egy másik bosszantó ügyre, amikor az új honvédelmi miniszter egy volt KISZ-Führert tett meg egy állami cég vezetőjének:

www.mno.hu/portal/722238

(Nem hittem, h megélem, h a Magyar Nemzet kritizálni fogja a Fideszt.)
süti beállítások módosítása