(What's the Story?) Morning Glory

| Címkék: zene gondolatok környezetvédelem napi | 2010.04.08. 22:00

 Az egyetem felé menet hallgattam meg az Oasis együttes szóban forgó albumát. Kicsit monoton pop-rock az egész kb egyenló arányban közepesen gyors és közepesen lassú dalokkal. Maguk a dallamok egyébként elég jók önmagukban, a pörgős Roll With It, Hello és a címadó dal, a lassabb Don't Look Back in Anger, Champagne Supernova talán a legemlékezetesebbek a megasláger Wonderwallon kívül. Ez utóbbi nem emelkedik ki a lemezből, talán ha nem a harmadik szám lenne, bele is szürkülne annak kissé egysíkú világába. A sokszínűség hiányán kívül még Liam Gallagher hangja az, ami elriaszthat, de ettől ez még egy jól sikerült korong, főleg ha épp nem akarsz nagyon a zenére koncentrálni.

Liam kérdezi az egyik dalban: Where were You while we were gettin' high?

Nos, az utóbbi napok viszonylag élmény és ingerszegényen teltek, köszönhetően a plamzaőrzésnek, ugye. Leginkább egymásban próbáltuk tartani a lelket a szabadidőkben, mert az közmegegyezés, hogy ez egy szar. A röhögések nagyon kellenek a lelki béke fenntartásához. Legalább pénzt kapunk érte, ami viszont jól fog jönni. A workshop iszonyatos bukásnak tűnik, vagy 20 résztvevő volt, a főépítész engem is marasztalt, amikor benéztem előadás után, de sajnos el kellet jönnöm. BAZINGA! Következő egy hét még szívás, aztán minden jó lesz:D

Kezembe került az őrzés közben egy egyetemistáknak szóló lap "zöld" különkiadása. Magyar akadémikus nyilatkozta, hogy szó sincs küszöbön álló klímakatasztrófáról, az ember nem tudja befolyásolni a a Föld éghajlati viszonyait  Mindezt Bazinga nélkül, halál komolyan. Tudok róla, hogy mindig volt, klímaváltozás, de a mostani sebessége aggasztó a tudományos világ nagy része számára, és nagyon nagy a valószínűsége az antropogén hatások dominanciájának, De mi ugye le vagyunk maradva ebben is a nyugattól, mint orvoslásban, és az a legtöbb tudományban, és ennek egyébként a seggnyalás-alapon működő MTA is igencsak ludas. De én akkor is jobban felhúzom magam, ha egy intelligens ember mond hülyeséget, mintha az index fórumon olvasok egy ilyen kommentet, hogy "Ez a globális felmelegedés olyan mint a hollókoszt  (holokauszt, szélsőjobbos fordításban), mindenhonnan ez folyik, pont ezért nem hiszem el". Egy fórumozó lehet hülye, de egy akadémikus ne beszéljen zagyvaságokat. Hozzátartozik persze, hogy sok további környezeti problémára korrekten felhívta a figyelmet, de ez a "nem tudjuk megváltoztatni" hozzáállás nagyon káros. Talulságos, hogy Anyu még azt tanulta, hogy az óceánok kimeríthetetlen halforrást jelentenek, most már más a helyzet, lassan oszthatjuk a 0-t 10 milliárd részre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zagaspoint.blog.hu/api/trackback/id/tr701905595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akvyr 2010.04.10. 23:38:07

Egész jó szám :)
Amúgy ja, énis utálom ha okos tudós szerepét betöltő ember nyilatkozik hülyeségeket, ezzel elbizonytalanítva a közembert, aki ugye abból él amit a médiában hall. Ha még a vélemény sem homogén a dologról, akkor nehéz lesz megoldást találni :/

Levi Teal'C 2010.04.22. 12:25:20

Nála a MoHa zöld szám is lecsapta a biztosítékot, ott is ilyen bölcsességkeket lehet olvasni rögtön az első oldalon, h glob. felmelegedés nincs és a piac ökológiai lábnyoma nagyobb a bevásárlóközpontoknál a kínából történő szállítással együtt (ÍGY).

Bob_ 2010.05.01. 13:26:47

"Talulságos, hogyAnyu még azt tanulta, hogy az óceánok kimeríthetetlen halforrást jelentenek, most már más a helyzet, lassan oszthatjuk a 0-t 10 milliárd részre."

A témában nehezebb
www.youtube.com/watch?v=Vdo-YUFZd6c

és cselekvésre mozgósító kisfilmeket
www.youtube.com/watch?v=mzB2o4SjgMI&feature=related

www.youtube.com/watch?v=k7nxvX9YaIQ&feature=channel

www.youtube.com/watch?v=LOTFBAU54hI&feature=channel

ajánlom.
süti beállítások módosítása