A megtévesztés mestere

| Címkék: recept | 2010.05.24. 16:03

  A sóska. Mindjárt kifejtem miért is. Hétfő lévén valami húsmenteset akartam enni, valami könnyebb kaját, ami segíti a vizsgára való felkészülést is. Ugye az allergiagyógyszer okozta álmosság mellé nem hiányzott még egy kajakóma is. A tervem az volt hogy elkészítem az egyik kedvenc saját fejlesztésű spenótós tésztámat.

A recepthez kell 3 gerezd fokhagyma, egy kis csomag mirelit spenót, kb fél doboz tej, egy marák trappista vagy edami(a lényeg, hogyb jól olvadó legyen) sajt,  két evőkanál liszt, kevés vaj, tészta, só, bors, szerecsendió. A fokhagymát megpirítjuk a felolvasztott vajon kis lángon megpuhítjuk, rászórjuk a lisztet, majd hosszáöntünk keveset a felmelegített tejből. Közben szorgosan kevergetjük, majd ha besűrűsödik a maradék tej is jöhet. Hozzáadjuk a sajtot, hagyjuk elolvadni, majd jöhet a mélyhűtött spenót. Mikor teljesen homogén a mártás, felforraljuk, ízesítjük sóval, fűszerezzük fekete borssal, szerecsendióval. A kifőtt tésztára kanalazzuk, megszórjuk sajttal, ami lehet a mártásba kerülő, de ha van otthon valami füstölt, ne adj Isten, ha burzsujok vagyunk parmezán, az az igazán tuti.

Nem bonyolult(na jó a mártás simára elkészítéséhez kell némi gyakorlat), finom, nem lehet elrontani. Illetve egy helyen nagyon: a bevásárlásnál. Ugyanis az üzletek mélyhűtőládáiban a sóska és a paraj nem hogy egymás mellett van, ugyanolyan a kiszerelésük, és a színük is. Pedig a sóska sokkal halványabb színű, mint a mélyzöld spenót, És így lesz a finom ebéd igéretéből, a figyelmetlenség, és a Szentlélek hathatós közreműködésével sajtos tejfölös tészta...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zagaspoint.blog.hu/api/trackback/id/tr202027860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shrek89 2010.05.29. 17:33:19

Ne menj bűvésznek.

mi-chelle 2010.05.29. 20:24:18

Egyszer én is jártam így... :D
süti beállítások módosítása