Gary Lineker monnyonle!!!

| Címkék: vélemény foci foci vb | 2010.06.18. 17:16

Pontosabban azok az idióta kommentátorok és a stúdióban ülő szakértők aki mindig a híres mondatával jönnek amit le sem írok. Alapból hülyeség maga az idézet, ugye ma sem a németek nyertek(amit egyébként sajnálok). De az, hogy minden a Nationalelf által akár közvetetten is érintett meccsen legalább háromszor elmondja valamelyik riporter az már kissé unalmas, de a kissé egy másik k betűs szóval nyugodtan felcserélhető. Soldier panaszkodott, hogy mennyire unja a bikicsunájjal való viccelődést, amivel nagyjából egyet értek, de képzeljétek el ha még 20 év múlva is ez menne.

Alapból a Vuvuzela-szűrők miatt halkabb a közvetítés, kevesebb jön át a képernyőn keresztül a játék lüktetéséből, így a kommentátorra jóval nagyonn szerep hárulna az izgalom, az érdeklődés fenntartásában a semleges nézők felé. Saját kedvenceiért, esetleg a fogadás tárgyát képező együttesést ugye mindig úgyis végigizgulja a meccset a szurkoló, de a nézők jelentős hányada semleges, és csak szórakozásképp nézi a VB-t. Szóval a kommentátor szerepe nem csak az lenne, hogy tájékoztasson minket ki passzolt kinek, les volt, vagy ki lőtte a gólt, ezeket úgyis látjuk. Ő azért kapja a fizetését, hogy teljes szívvel-lélekkel benne legyen a meccsben, és szórakoztasson.

Amit elvárnék egy kommentátortól, amolyan elégséges szint:

-Hangsúlyozzon. A monoton beszéd szörnyű tud lenni, elaltathatja a nézőt. 

-Legyen képben. Készüljön fel, a csapatokról a játékosokról és még a bírókról is, bárkiről tudjon bármikor mondani egy érdekes háttérsztorit. Az internet korában ez nem is olyan bonyolult. Nézzünk meg egy NFL meccset, mennyire profin vágnak be videókat 20-30 évvel ezelőtti meccsekből. Nem lehet mindig izgalmas a meccs, erre is fel kell készülni, ne arról beszéljen hogy a pályán nem történik semmi.

-Néha egy poén sem ártana, ezt max. Hajdú B. szokta hozni a magyar mezőnyből, talán néha Egri Viktor

-Ne beszéljen hülyeségeket.

Amit elvárnék a stúdióban ülőktől:

-Legyen legalább egy közülük aki ért is a focihoz. Magasról teszek rá, ki kinek szurkol, de néha nem ártana ha egy edző elmondaná miért is történt az a pályán. Nem a dilettánsok léte zavar, csak az egyeduralkodásuk.

-Idióta olvasói leveleket ne olvassanak be.

Ehelyett sokszor csak közhelyeket ismételő, unalmas stílusban beszélő figurák ülnek ott, akik annyira szürkék, hogy még nevetni sem lehet a butaságaikon, mint mondjuk anno Jenő bácsi sokszor fatális tévedésein. Pedig ez is egy szakma, amit lehetne, és kellene is jól csinálni. Értem én, hogy megvannak a nehézségei, csak leszarom, mint ahogy ők is leszarják a buszvezetőjét. Ezért kapják a fizetést, csinálják már élvezhetően!

A bejegyzés trackback címe:

https://zagaspoint.blog.hu/api/trackback/id/tr492092004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levi Teal'C 2010.06.18. 22:50:17

"Nem a dilettánsok léte zavar, csak az egyeduralkodásuk." ez kummajó, ennek szállóigévé kell válnia :D

Sport Klubon vagy egy vicceskedő kommentátor, amelyik nyomja a poénokat végig, csak az a baj, h vagy jó napja van és ülnek a poénok, vagy nem. Engem az is zavar, ha rosszul mondják a játékosok nevét és helyesbítgetnek, sport1-2-n nincs ilyen, máshol meg a mccsenkénti 30 kötelező.

Shrek89 2010.06.19. 01:05:08

Érezd hátadban a testi-lelki támogatásomat, ha harcolni kell, a te oldaladon megyek a halálba, de csak a barátságunk miatt, mert a focit ott szarom le, ahol van:) De igen, ha érdekelne, engem is zavarna, ha rosszul mondanák amit játszanának!

Árpi88 2010.06.20. 17:40:40

Na végre leírta ezt valaki!
Tudjátok mikor figyelem a közvetítést néha elfog egy érzés h valami baromi fárasztó ebben a foci dologban, csak nem tudom mi.
Na ezt most Bulzaga jól összefoglalta.

Viszont. Bár falábú vagyok
de azért de jó lenne lenne a meccsnézés helyett inkább focizni:)

1ébként hajrá svájc
süti beállítások módosítása