A "Történelem Ura" és a koton

| Címkék: vélemény tudomány vallás | 2010.07.05. 17:44

 

 A katolikus egyház továbbra is vehemensen ellenzi az óvszerhasználatot, a hivatalos álláspont szerint ugyanis minden szeretkezéskor meg kell adni az esélyt a gyermeknemzésnek, minden olyan módszer, ami ezt kizárja az erkölcsileg helytelen, és bűn. Ez eddig még rendben is lenne mint érvelés, egyenlőre menjünk bele, mennyire nem értek egyet vele. Valószínű nem ez a gondjuk, hanem hogy megkönnyíti a következmények nélküli, "paráznaságot". Ami viszont azonnal látszik, az az egyház vezetőinek elképesztő korlátoltsága, földhözragadtsága, hiszen elképesztően alábecsülik még Isten hatalmát is, akinek a földi helytartójaként tetszelegnek.

Az óvszer sem nyújt ugyanis teljes védettséget, mint ahogy a többi, szintén ellenzett módszer sem. Persze, nagyon hatásos, kicsi a valószínűsége, hogy teszem azt, kilyukad a gumi. Csak az a gond, hogy a korlátolt emberi léptékben gondolkozunk. A Világegyetem ugyanis nagyon nagy, és Isten az egyház tanítása szerint ebben mindenható. Agyvihar-on találtam rá erre a kis flash programra, ahol el lehet jutni az legkisebb ismert méretű részecskétől, ami az anyagon is akadálytalanul halad át egészen a legnagyobb galaxishalmazig, illetve az Univerzum becsült átmérőjéig, ami majd 10^27-en m. A fizika mai állása szerint 10^-35-en méter a Planck-hossz, a legkisebb értelmezhető hosszúság, a kettő között 62 nagyságrendnyi különbség van, ami leírva is sok: az egyik 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000-szerese a másiknak.

Azért az egyháznak is vannak elfogadott családtervezési eszközei, de meglepő módon még a "nem megyünk el a Déliig, hanem leszállunk Kelenföldnél" megoldás sem jó, ütközik a Bibliával állítólag. Egyedül az időpont választásos módszer elfogadott, házastársak között. De gondoljunk bele, hogy mennyi lehet a hatékonyságuk között a különbség? 2 nagyságrend, vagy 3, az esély úgyis megvan, nem? Emberi szemmel van különbség, de ha jobban megnézzük, elhanyagolható. Ha a "Történelem urának" terve van a köbcentinként pártízmillió ondósejt egyikével, azt nyugodtan végre tudja hajtani. 

Mindenkinek el kéne már fogadnia, hogy a túlnépesedés hatalmas méreteket öltött, az emberiség az utóbbi 150 évben meghatszorozódott, és ez fenntarthatatlan. Afrikában a népesség túlnyomó része gyerek és az AIDS is a mindennapok része. A megoldásnak egyértelműen eleme gondos családtervezés, így az óvszer is. Ha így sem tudunk gátat szabni az eszeveszett terjeszkedésünknek, drasztikusabb módszerekre lesz szükség. Itt természetesen nem népirtásra gondolok, hanem például a kínai modellre, ami bár hatékonyan kezel egy tünetet, súlyos mellékhatásai vannak, érdemes utánanézni, mennyire eltolódott a fiatalok között a fiúk aránya. Az embereket kéne felvilágosítani, és nem ragaszkodni a vélt igazukhoz, különben újabb károkat okoznak az emberiségnek

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zagaspoint.blog.hu/api/trackback/id/tr432131373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akvyr 2010.07.06. 18:23:03

"nem megyünk el a Déliig, hanem leszállunk Kelenföldnél" ;-D

Egyébként ha demagóg akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy könnyű pofázni annak az óvszer és társai ellen, aki ministráns fiúkkal kefél.
süti beállítások módosítása