Álomgép

| Címkék: álom | 2010.08.09. 17:30

 Ma reggeli álmom, sajnos már sok részlet feledésbe merült, de nem tudtam rögtön leírni. Ami megmaradt, családtól közös ajándék nekem: egy multifunkciós készülék. Nem emlékszem minden részletére, volt rajta egy igen éles kijelző, de a falra is ki lehetett vetíteni a képernyőt, kábé egy 15 cm élhosszúságú kocka alakú, fényes fekete tárgy, ami használatkor kinyílt, és lábakon tartotta függőlegesen a képernyőt. Volt rajta egy joystick, de a képernyő érintésével is lehetett irányítani. Meg gondolattal. De ezt csak egyszer sikerült, nem ilyen egyszerű a telepátia, vagy mi?

Csak néhány funkciót mutatott be a család, amolyan miniszámítógépnek tűnt, de a kezelőfelület egy mobiltelefonéhoz hasonlított. Szövegszerkesztő, játék miegymás, de ugye drága famíliám viszonylag korlátozott képességekkel, vagyis inkább jártassággal rendelkezik a szórakoztató informatika területén. A többi felfedezése rám várt...

Volna. Ugyanis hatalmas csalódás volt. Minek nekem egy ilyen kacat. Telefonom van, számítógépem is. Pénzem viszont semmi, nem értem miért kellett egy ekkora hülyeségre kiadni. Meg is kerestem a blokkot, hátha vissza tudom váltani, és láttam, hogy negyvenezer forintba került, ráadásul valami netes áruházból rendelték, nem valószínű tehát, hogy visszaveszik.

Nemsokára bömbölni kezdett a rádió, így felébredtem, de az biztos, hogy a tudatalattim ráhibázott valamire. Található a piacon egy csomó mindent tudó készülék, ilyen lejátszó, amolyan Pod, vagy Pad, író, újraíró, felvevő. Márkánként különböző tartozékok mindezekhez. A cél, hogy elhitessük az emberekkel, hogy mindez kell nekik, és sokan el is hiszik, sőt úgy érzik, az életük jobb lett azzal, hogy egy újabb ketyerét birtokolnak, ami alig tud többet, mint az előző. 

Elismerem, néhány ötlet hasznos lehet, jó a zenelejátszós, kamerás mobil, mindenkinek aki szeret zenét hallgatni, vagy megörökíteni valamit. Viszont akkor minek az embernek még egy 20 megapixeles fényképezőgép, egy IPOD, egy netbook...stb? Ha kijön egy fejlettebb verzió valamiből, ami több dologra használható azonos színvonalon, akkor az miért nem szorítja ki a piacról a kevesebbet tudó társait? Ennyire hatásosak a reklámok, képesek eladni a cégek abszolút életképtelen termékeket is?

A bejegyzés trackback címe:

https://zagaspoint.blog.hu/api/trackback/id/tr692209959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levi Teal'C 2010.08.10. 22:49:44

lassan már mi leszünk az utolsó lények a galaxis ezen szerkorában, aki nem tudja a nap bármely percében megnézni a fészbukját, mert a mobilja nem engedi. És ez valahogy kummára nem tud zavarni :).
süti beállítások módosítása